Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διαμαρτυρία ΠΟΚΚ για ΦΠΑ

Προς: τον Πρωθυπουργό κ.Τσίπρα

Κοινοποίηση: τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, τον  Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αποστόλου και τον Υφυπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σγουρίδη.

Θέμα: υπαγωγή βόειου κρέατος στο 13%

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

  Η ΠΟΚΚ δηλώνει ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην υπαγωγή του βόειου κρέατος στο συντελεστή ΦΠΑ 23% και έχει καλέσει όλα τα σωματεία μέλη της, να πραγματοποιήσουν έκτακτες Γεν. Συνελεύσεις ώστε να αποφασιστούν μαζικές  κινητοποιήσεις εκ μέρους όλων των παραδοσιακών κρεοπωλών.

  Οι παραδοσιακοί κρεοπώλες είναι αυτοί που φροντίζουν για την σωστή και ποιοτική διατροφή της Ελληνικής οικογένειας και έχουν δεχθεί πολλά πλήγματα από τους μνημονιακούς νόμους και τον αθέμιτο ανταγωνισμό των σούπερ μάρκετ και των κρεαταγορών και βρίσκονται ήδη στα όρια της εξαθλίωσης. Δε θα επιτρέψουμε να κλείσουν κρεοπωλεία 2ης και 3ης γενιάς, που έχουν συντηρηθεί με κόπο και θυσίες και να οδηγηθεί σε αφανισμό ολόκληρος ο κλάδος.

  Συντασσόμαστε με τους βοοτρόφους, τους κτηνοτρόφους και ολόκληρο τον πρωτογενή τομέα  και καλούμε την Κυβέρνηση να διορθώσει αυτή τη λανθασμένη απόφαση και να υπαχθεί το κρέας στο σύνολο του, στο συντελεστή ΦΠΑ 13%.

Με εκτίμηση,

Από την Διοίκηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΡΡΟΣ

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΚΕΣΙΔΗΣ