Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιστολή ΠΟΚΚ για επικουρική ασφάλιση - 04/08/16

Προς: Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης Και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 

Κοινοποίηση: ΓΣΕΒΕΕ, Σωματεία Μέλη, MeatPlace, MeatNews.

Θέμα: Επικουρική Ασφάλιση Κρεοπωλών.

Αξιότιμοι Κύριε Υπουργέ,

  Σας έχουμε ενοχλήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν, όσον αφορά το θέμα της επικουρικής ασφάλισης, την οποία μετατρέψατε από επιλογή σε υποχρέωση, με αποτέλεσμα πλήθος ασφαλισμένων να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στα υπέρογκα ποσά που πρέπει να καταβάλουν σε εισφορές.  

  Ωστόσο, το μέτρο αυτό είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι, οι περισσότεροι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, όπου ανήκουμε και εμείς σας κλάδος, πραγματικά αδυνατούν να αντιμετωπίσουν ακόμη και τις καθημερινές ανάγκες των επιχειρήσεών τους. Ευθύνη της πολιτείας είναι να βοηθήσει στη διατήρηση των επιχειρήσεων αυτών και όχι να τους οδηγεί σε χρεοκοπία και κλείσιμο, αυξάνοντας έτσι τα ήδη αυξημένα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας.

  Με απορία και αγανάκτηση πληροφορούμαστε, πως όχι μόνο ανεβαίνουν οι εισφορές της επικουρικής ασφάλισης των μελών του κλάδου μας, αλλά σας εκφράζουμε το παράπονο μας για το ότι μειώνονται συνεχώς κάθε μήνα οι επικουρικές συντάξεις, ανθρώπων που έχουν πληρώσει όλα τα χρόνια της σταδιοδρομίας τους, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να αφανιστεί τελείως η επικουρική σύνταξη.

  Περιμένουμε την κατανόησή σας στο πραγματικά δύσκολο αυτό θέμα, ώστε να βοηθηθούν έμπρακτα οι συνάδελφοι μας και να μην οδηγηθούν στην ανεργία. Είμαστε πρόθυμοι να συμμετάσχουμε σε κάθε διαβούλευση, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα αυτό θετικά.  

Με εκτίμηση,  

Από την Διοίκηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΡΡΟΣ

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΚΕΣΙΔΗΣ